2015-červen/červenec Černá Hora

Název

2015-červen/červenec Černá Hora

Popis

Nenáročný výlet dvou českých párečků jedním autem do Černé Hory. Nejprve pošmajdání po horách, potom nevyhnutelné moře. VW Passat jménem Šabri ujel cca 3100 km. Navštívili jsme úžasné pohoří Prokletije, které tvoří hranici Černé Hory s Albánií a Kosovem, dále NP Durmitor (zde vybírají 3 EUR/osoba za vstup na den) a NP Lovčen, což je jejich národní hrdostí - v tomto pohoří hned u mořského zálivu vznikla tato země a zde bylo vždy jejich poslední útočiště, ať je napadal kdokoliv (jako že je někdo napadal v podstatě stále). Zde je také vesnice Njeguši, kde údajně dělají nejlepší prosciutto (Njeguška pršuta). Je fakt super, není to jen sušené maso jako v Itálii, je tak napůl uzené a napůl sušené, no žrádlo.
Moře čisté, teplé, pláže větinou oblázkové, v letovisku Herceg Novi dokonce betonové. Nejvíc se nám líbila pláž, kde skály zasahují vyloženě do moře - někde pozvolně, někde ční, takže si užijí i skokani jako je Filip. Po skále si člověk vylézá z vody jak po schůdcích. Pro turismus jsou připraveni - krásné kempy zarostlé většinou olivovníky a hromada možností hotelů, chatek, apartmánů, ubytování v rodinách. Ceny příznivé - vyzkoušeli jsme jeden apartmán ve městě Igalo (těsně u Herceg Novi) za 11 EUR/osobu na jednu noc (bez jídla, jen nocleh). Kemp většinou 4 EUR na osobu/noc, jinak se ale dá stanovat v podstatě kdekoliv a jakkoliv (přímo u moře asi ne, pobřeží mají malé, takže je asi rozebráno na centimetry).
Narazili jsme jen na EUROPIVA (nejznámější asi jako u nás Gambrinus je Nikšičko). Určitě hodně pijí (mají dokonce povoleno 0,3 promile při řízení os. auta), ale budou to dost drsňáci, nikde jsme nikoho vyloženě sestřeleného nepotkali. Zkusili jsme i jejich rakiji, kterou prodávají u cesty, a nic moc - v podstatě vždy kalvádos, do kterého přidali např. med, aby se tomu dalo říkat medovice.
Výlet byl zakončen také černohorsky - v pivovaru Černá Hora kousek za Brnem. Ten můžeme také směle doporučit, vaří úžasně, ... a to pivo!!!

Riskující: Slávka (Zajo) + Filip (Fifi), Dede + Radek (Ráďa)

Období

Statistiky

  • 358 fotek
  • 1 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2015-červen/červenec Černá Hora
Komentáře Přidat